Ražotājiem

Aveņu kēksiņi ar sviesta krēma „cepurīti”

16 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 330 g miltu

  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 220 g Dansukker Tumšā sīrupa
  • 220 g sviesta
  • 3 olas
  • 3 olu dzeltenumi
  • 150 g svaigu vai saldētu aveņu
  • 30 g svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 2 g sāls
  • 180 g sviesta
  • 90 g Dansukker Tumšā sīrupa
  • Naža gals Dansukker vaniļas cukura
  • 20 g svaigi spiestas citrona sulas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Saputo sviestu, pamazām pievienojot Tumšo sīrupu. Nepārtraucot putošanu, pa vienai iemaisa olas, olu dzeltenumus un apelsīnu sulu. Saputotajā masā lēni iecilā sijātus miltus kopā ar cepamo pulveri un sāli. Beigās pievieno avenes.* Gatavo masu liek formiņās un cep cepeškrāsnī 20 minūtes 185°C temperatūrā. „Cepurītei” saputo sviestu ar vaniļas cukuru, lēni ieputo Tumšo sīrupu un citronu sulu. Kad kēksiņi atdzisuši, sviesta glazūru caur konditorejas maisiņu izspiež uz kēksiņa, veidojot cepurīti. Dekorē ar avenēm. *Ja izmantos saldētas avenes, kēksa masa iekrāsosies vairāk, nekā izmantojot svaigas ogas).


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"