Ražotājiem

Biešu zefīrs

Sastāvdaļas:

  • 20 g želatīna
    80 g ūdens
    50 g biešu
    250 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
    5 g vaniļas cukura
    30 g citrona sulas

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, ļauj uzbriest un tad karstā ūdens peldē izšķīdina.
Sīrupu, citrona sulu, sarīvētas, nomizotas bietes un vaniļas cukuru uzvāra. Masu atdzesē līdz 80°C, pievieno želatīnu un samaisa. Ar putotāju kuļ, līdz masa atdziest un kļūst gaisīga. Masu lej garenā silikona formā. Kad tā sastingusi, izņem no formas un sagriež gabaliņos.

Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"