Ražotājiem

Kraukšķīgās sviesta mīklas kūka ar Mascarpone krēmu un ingvera sīrupā karamelizētām zemenēm

Sastāvdaļas:

  • Mīklai: 150 g sviesta 240 g kviešu miltu 180 g piena 2 g sāls 30 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura

  • Krēmam: 200 g Mascarpone siera 200 g saldā krējuma 75 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa 3 g Dansukker Vaniļas cukura Karamelizētām zemenēm 300 g zemeņu 50 g svaiga ingvera 10 g sviesta 80 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura 3 g Dansukker Vaniļas cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mīkla: Aukstu sviestu kopā ar miltiem saplucina, pievieno sāli, cukuru un aukstu pienu (pienu un cukuru nedaudz atstāj izveltnētās mīklas pārsmērēšanai). Samīca viendabīgā mīklā. Mīklu uz vienu stundu novieto vēsumā. Atdzesētu mīklu izveltnē uz cepamā papīra apmēram 2 mm biezumā. Plāksni sadursta ar dakšiņu, pārsmērē ar pienu un pārkaisa ar cukuru. Cep 190 °C temperatūrā 12 minūtes. Gatavu atdzesē un sagriež taisnstūros. Karamelizētas zemenes: Zemenes attīra no kauslapiņām un pārgriež uz pusēm. Ingveru sagriež šķēlītēs un samaisa ar sagrieztajām zemenēm, cukuru, sviestu un vaniļas cukuru. Liek cepšanai paredzētā formā un cep 8-10 minūtes 195 °C temperatūrā. Krēms: Saldo krējumu ar Mascarpone sieru, cukura sīrupu un vaniļas cukuru saputo. Krēmu spiež caur konditorejas maisiņu uz mīklas plāksnītes, virsū liekot karamelizētās zemenes, tad atkal mīklas plāksnīti, to atkārto vēl divas reizes.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"