Ražotājiem

Kraukšķīgās sviesta mīklas kūka ar Mascarpone krēmu un ingvera sīrupā karamelizētām zemenēm

Sastāvdaļas:

  • Mīklai:
    150 g sviesta
    240 g kviešu miltu
    180 g piena
    2 g sāls
    30 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura

    Krēmam:
    200 g Mascarpone siera
    200 g saldā krējuma
    75 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
    3 g Dansukker Vaniļas cukura

    Karamelizētām zemenēm
    300 g zemeņu
    50 g svaiga ingvera
    10 g sviesta
    80 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
    3 g Dansukker Vaniļas cukura

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mīkla:
Aukstu sviestu kopā ar miltiem saplucina, pievieno sāli, cukuru un aukstu pienu (pienu un cukuru nedaudz atstāj izveltnētās mīklas pārsmērēšanai). Samīca viendabīgā mīklā. Mīklu uz vienu stundu novieto vēsumā.
Atdzesētu mīklu izveltnē uz cepamā papīra apmēram 2 mm biezumā. Plāksni sadursta ar dakšiņu, pārsmērē ar pienu un pārkaisa ar cukuru. Cep 190 °C temperatūrā 12 minūtes. Gatavu atdzesē un sagriež taisnstūros.

Karamelizētas zemenes:
Zemenes attīra no kauslapiņām un pārgriež uz pusēm. Ingveru sagriež šķēlītēs un samaisa ar sagrieztajām zemenēm, cukuru, sviestu un vaniļas cukuru. Liek cepšanai paredzētā formā un cep 8-10 minūtes 195 °C temperatūrā.

Krēms:
Saldo krējumu ar Mascarpone sieru, cukura sīrupu un vaniļas cukuru saputo. Krēmu spiež caur konditorejas maisiņu uz mīklas plāksnītes, virsū liekot karamelizētās zemenes, tad atkal mīklas plāksnīti, to atkārto vēl divas reizes.

Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"