Ražotājiem

Lieldienu Pavlova ar citronu krēmu un kaislības augļa mērci

7 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Beze 4 olu baltumi 250 g Dansukker baltā cukura 1 ēdamkar. kukurūzas cietes 1 tējkar. baltvīna etiķa Pildījumam 50 + 200 ml saldā krējuma 300 ml citronu krēma Citronu krēmam 200 ml svaigi spiestas citronu sulas 3 olas 500 ml Dansukker Ievārījuma cukura 200 g sviesta Mērcei 4 kaislības augļi (marakujas) 100 ml ūdens 1 tējkar. svaigi spiestas citronu sulas 3 ēdamkar. Dansukker želejas cukura Multi Dekorēšanai Aprikozes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Olu baltumus ļoti uzmanīgi atdala no dzeltenumiem. Jāuzmanās, lai baltumos nebūtu ne kripatas dzeltenuma vai citu taukvielu – tas neļaus baltumus sakult pietiekamā konsistencē. Tīrā traukā ar elektrisko putotāju sakuļ stingrās putās. Pakāpeniski, turpinot enerģiski putot, pievieno pusi no cukura daudzuma. Pievieno arī atlikušo cukuru un kuļ vēl 5 minūtes, Pievieno kukurūzas cieti, miltus un etiķi. Cepampapīru izklāj uz cepešpannas, ietauko un pārkaisa ar miltiem. Uz tā izliek beze masu apļa formā 30 cm diametrā. Apļa ārmalu veido mazliet piepaceltu. Cep cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā apmēram 75 minūtes. Atdzesē turpat, neizņemot no krāsns. Izspiež sulu no citroniem. Katliņā ar biezu dibenu liek olas, ievārījuma cukuru un citronu sulu. Liek katliņu uz uguns un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz maisījums sāk sabiezēt. Turpinot maisīt, pievieno sviestu pa nelieliem gabaliņiem. Noņem katliņu no uguns. Krēmu izkāš un lej karstā, sterilizētā burkās. To var uzglabāt ledusskapī ilgāku laiku. Citronu krēmam pievieno 50 ml saldā krējuma. Atlikušo krējumu saputo. Citronu krēmu iemaisa putukrējumā. Kaislības augļus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Visas mērces sastāvdaļas kopā uzvāra un atdzesē. Gatavo kūku pilda ar citronu krēmu, dekorē ar svaigu vai konservētu aprikožu pusītēm un pārlej ar mērci. Pasniedz nekavējoties.


Receptes autors:

Dansukker