Ražotājiem

Piecu graudu cepumi

350 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 150 g piecu graudu pārslu

  • 60 g sviesta
  • 100 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 30 g godži ogu
  • 30 g piena šokolādes gabaliņu
  • 30 g Indijas riekstu
  • 1 g (naža gals) sāls


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sviestu saputo kopā ar Tumšo sīrupu, pievieno piecu graudu pārslas, kas samaisītas ar godži ogām, drupinātu piena šokolādi, drupinātiem riekstiem un sāli. Samīca mīklu un ļauj tai nobriest vēsumā vienu stundu. Uz plāts ar cepamo papīru liek mīklas piciņas, var gatavot arī silikona kēksiņu formiņās. Cep 12 minūtes 180°C temperatūrā. Cepumus no plāts drīkst noņemt tikai tad, kad tie ir pilnībā atdzisuši.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"