Ražotājiem

Piena karameles uz kociņa

480 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 160 g Dansukker Demerara cukura

  • 125 g Dansukker Zeltainā sīrupa
  • 200 g iebiezinātā piena ar cukuru
  • 100 g sviesta
  • 1 g (naža gals) Dansukker vaniļas cukura
  • 30 g grauzdētu sezama sēkliņu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Demerara cukuru, Zeltaino sīrupu, iebiezināto pienu, sviestu un vaniļas cukuru liek katliņā un maisot karsē uz lēnas uguns līdz karameles konsistencei. Pārbaudot aukstā ūdenī, karameles piliens sastingst un to viegli salauzt vai vāra līdz 124°C temperatūrai. Gatavo masu lej formiņās (vislabāk silikona). Kad masa sākusi stingt, tajā ievieto konfektēm paredzētos kociņus.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"