Ražotājiem

Piena karameles uz kociņa

480 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 160 g Dansukker Demerara cukura
    125 g Dansukker Zeltainā sīrupa
    200 g iebiezinātā piena ar cukuru
    100 g sviesta
    naža gals Dansukker vaniļas cukura
    30 g grauzdētu sezama sēkliņu

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Demerara cukuru, Zeltaino sīrupu, iebiezināto pienu, sviestu un vaniļas cukuru liek katliņā un maisot karsē uz lēnas uguns līdz karameles konsistencei. Pārbaudot aukstā ūdenī, karameles piliens sastingst un to viegli salauzt vai vāra līdz 124°C temperatūrai. Gatavo masu lej formiņās (vislabāk silikona). Kad masa sākusi stingt, tajā ievieto konfektēm paredzētos kociņus.

Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"