Ražotājiem

Rupjmaizes kārtojums ar cidoniju – kabaču ievārījumu

5 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 150 g rudzu rīvmaizes

  • 3 ēd.kar. Dansukker Tumšā sīrupa
  • 200 g saldā krējuma 35%
  • 1 g (naža gals) Dansukker vaniļas cukura
  • 30 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 200 g cidoniju-kabaču ievārījuma
  • Cidoniju-kabaču ievārījumam
  • 500 g svaigu kabaču
  • 100 g burkānu sulas
  • 60 g cidoniju šķēlītēs
  • 300 g Dansukker Ievārījuma cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Rudzu rīvmaizi sajauc ar cukura sīrupu, līdz izveidojas drumstalas. Saldo krējumu saputo ar Dzidro sīrupu un vaniļas cukuru. Ievārījuma pagatavošana. Kabačus nomizo un sagriež gabaliņos, pievieno cidoniju šķēlītes un burkānu sulu, uzvāra. Pievieno Ievārījuma cukuru un uz lēnas uguns vāra 10-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Nosmeļ putas. Kārto traukā, liekot pamīšus rudzu maizes drumstalas, ievārījumu un saputoto saldo krējumu, atkārtojot trīs reizes. Vēlams pasniegt atdzesētu.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"