Ražotājiem

Rupjmaizes kārtojums ar cidoniju – kabaču ievārījumu

5 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 150 g rudzu rīvmaizes
    3 ēd.kar. Dansukker Tumšā sīrupa
    200 g saldā krējuma 35%
    Naža gals Dansukker vaniļas cukura
    30 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    200 g cidoniju-kabaču ievārījuma

    Cidoniju-kabaču ievārījumam

    500 g svaigu kabaču
    100 g burkānu sulas
    60 g cidoniju šķēlītēs
    300 g Dansukker Ievārījuma cukura

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Rudzu rīvmaizi sajauc ar cukura sīrupu, līdz izveidojas drumstalas. Saldo krējumu saputo ar Dzidro sīrupu un vaniļas cukuru.

Ievārījuma pagatavošana.
Kabačus nomizo un sagriež gabaliņos, pievieno cidoniju šķēlītes un burkānu sulu, uzvāra. Pievieno Ievārījuma cukuru un uz lēnas uguns vāra 10-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Nosmeļ putas.

Kārto traukā, liekot pamīšus rudzu maizes drumstalas, ievārījumu un saputoto saldo krējumu, atkārtojot trīs reizes.
Vēlams pasniegt atdzesētu.

Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"