Ražotājiem

Sālīto zemesriekstu šerbets

300 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 100 g Dansukker Tumšā sīrupa

  • 100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 30 g ūdens
  • 100 g zemesriekstu sviesta
  • 50 g sālītu zemesriekstu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Tumšo sīrupu, balto cukuru un ūdeni uzvāra līdz 121°C temperatūrai. Pārbauda, aukstā ūdenī iepilinot sīrupa pilienu, - ja tas sastingst un var izveidot lodīti, tad sasniegta vajadzīgā temperatūra. Pievieno zemesriekstus un lēni iemaisa zemesriekstu sviestu. Karstu masu izlej sagatavotā formā. Atdzesē un sagriež gabaliņos.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"