Ražotājiem

Sarkano biešu zefīrs

Sastāvdaļas:

  • 20 g želatīna

  • 80 g ūdens
  • 50 g biešu
  • 250 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 5 g Dansukker Vaniļas cukura
  • 30 g citrona sulas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, ļauj uzbriest un tad karstā ūdens peldē izšķīdina. Sīrupu, citrona sulu, sarīvētas, nomizotas bietes un vaniļas cukuru uzvāra. Masu atdzesē līdz 80°C, pievieno želatīnu un samaisa. Ar putotāju kuļ, līdz masa atdziest un kļūst gaisīga. Masu lej garenā silikona formā. Kad tā sastingusi, izņem no formas un sagriež gabaliņos.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"