Ražotājiem

Tumšās šokolādes un banānu brūnītis

Sastāvdaļas:

  • 600 g (20 cm x 20 cm forma)

    150 g tumšās šokolādes
    80 g sviesta
    3 olas
    160 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
    100 g Dansukker Cukurniedru sīrupa
    1 banāns
    55 g miltu
    20 g bezpiedevu kakao
    40 g Makadamijas riekstu
    4 g cepamā pulvera
    0,5 g sāls

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sviestu izkausē kopā ar šokolādi. Olas sakuļ ar tumšo Muscovado cukuru un Cukurniedru sīrupu, pievieno sarīvētu banānu. Izkausētajai sviesta šokolādes masai pievieno sakultās olas ar banānu un samaisa. Miltus ar kakao, cepamo pulveri un sāli iesijā sagatavotajā masā un kārtīgi izmaisa. Gatavo mīklu lej uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
Cep cepeškrāsnī 25 minūtes 175°C temperatūrā.
Gatavu brūnīti atdzesē, liek ledusskapī (vai saldētavā) uz vismaz divām stundām. Pirms pasniegšanas aukstu sagriež gabaliņos.

Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"