Ražotājiem

Upeņu sīrups

1 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 600 ml ūdens

  • 2 l upeņu (vai citu ogu)
  • 500 g Dansukker baltā cukura
  • 100 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
  • 2 citroni


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ūdeni katliņā uzvāra. Pievieno ogas. Vāra 10 minūtes. Ogas samīca. Šķidrumu izkāš caur marlīti un lej atpakaļ katlā. Pievieno balto cukuru (500 g uz 1 l gatavā šķidruma) un tumšo Muscovado cukuru (100 g uz katru litru izkāstā šķidruma). Izspiež sulu no diviem citroniem un pievieno dzērienam. Uzvāra. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās pudelēs, aizvāko un uzglabā vēsumā.


Receptes autors:

Dansukker